Beköszöntő

 

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XI. évfolyamának a 4. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban folytatjuk a Gárdonyi Géza humoráról szóló írást, valamint a hallott mesék megértésében szerepet játszó tényezőkről olvashatnak egy tanulmányt. A Műhely rovat egyik cikkének a témája a nyelvjárások tanítása, a másik írásé pedig a szleng használata.

Szemle rovat egyik cikke egy olyan könyvet ismertet, amely a színházi neveléssel foglalkozik, a másik pedig új helyesírási munkafüzeteket mutat be. A Kitekintő rovatban egy spanyolországi tudósítás és egy határon túli kötet ismertetője jelenik meg. A Mozaik rovat egy nyelvészeti és egy anyanyelv-pedagógiai konferenciáról számol be. A Postaláda rovat leveleinek szerzői az iskolai nevelés aktuális kérdéseiről írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával –nemzetközi DOI-azonosítót kapnak.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Írják meg véleményüket a megjelent írásokról, és küldjék el saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat! Az írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre várjuk. Kérjük, hogy a beküldött anyagokat a honlapunkon található szerzői útmutató alapján készítsék el. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

 

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

 A tízéves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége


 

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–