Beköszöntő

 

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XII. évfolyamának a 2. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban a tanár szakos hallgatók nyelvi ideológiáiról és a tanulási nehézségekről olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat egyik cikke a szókincsmérő eljárásokkal, a másik a mozgásos anyanyelvi fejlesztő gyakorlatokkal foglalkozik.

Szemle rovat egy nyelvészeti konferenciakötetet és egy online gyermeknevelési folyóiratot ismertet. A Kitekintő rovatban egy spanyolországi grammatikatanítási konferenciáról, egy angol nyelvű nyelvpedagógiai folyóiratról és az olaszországi anyanyelvi érettségiről jelennek meg írások. A Mozaik rovat az OTDK anyanyelv-pedagógiai témájú előadásairól és egy alkalmazott nyelvészeti konferenciáról közöl beszámolót. A Postaláda rovat leveleinek szerzői az anyanyelvi nevelés aktuális kérdéseiről írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – nemzetközi DOI-azonosítót kapnak.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Várjuk véleményüket a megjelent írásokról, saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat. A szerzői útmutató alapján készült írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre kérjük elküldeni. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

 A tizenegy éves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége


 

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–