Naptár

2023. április 27–29..

AHEA – American Hungarian Educators Association

 

Tovább...

 

Nemzeti Kulturális Alap


Magyar Nyelvtudományi Társaság


Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozat


Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szakmódszertani Központ


Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ

Beköszöntő

 

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XV. évfolyamának a 3. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban az olvasáskutatásról és a grammatikatanításról olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat írásai a játékalapú tanulással, a nyelvi örökség tanításával és a szövegalkotás fejlesztésével foglalkoznak.

Szemle rovat egy nyelvészeti és egy nyelvpedagógiai kötetet ismertet. A Kitekintő rovatban egy tanulmány jelenik meg a kárpátaljai diákok nyelvhasználatáról, valamint egy beszámoló egy élőnyelvi konferenciáról. A Mozaik rovatban az 50 éves Kazinczy-versenyről és a 25 éves Simonyi Zsigmond helyesírási versenyről olvashatnak írásokat. A Postaláda rovat leveleinek a szerzői jó gyakorlatokról és a tehetséggondozásról írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – nemzetközi DOI-azonosítót kapnak.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Várjuk véleményüket a megjelent írásokról, saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat. A szerzői útmutató alapján készült írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre kérjük elküldeni. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

 

 A tizennégy éves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–