Beköszöntő

 

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XV. évfolyamának a 3. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban az olvasáskutatásról és a grammatikatanításról olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat írásai a játékalapú tanulással, a nyelvi örökség tanításával és a szövegalkotás fejlesztésével foglalkoznak.

Szemle rovat egy nyelvészeti és egy nyelvpedagógiai kötetet ismertet. A Kitekintő rovatban egy tanulmány jelenik meg a kárpátaljai diákok nyelvhasználatáról, valamint egy beszámoló egy élőnyelvi konferenciáról. A Mozaik rovatban az 50 éves Kazinczy-versenyről és a 25 éves Simonyi Zsigmond helyesírási versenyről olvashatnak írásokat. A Postaláda rovat leveleinek a szerzői jó gyakorlatokról és a tehetséggondozásról írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – nemzetközi DOI-azonosítót kapnak.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Várjuk véleményüket a megjelent írásokról, saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat. A szerzői útmutató alapján készült írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre kérjük elküldeni. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

 

 A tizennégy éves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–